Huizenruilliefde

Bijgewerkt op: 23 aug.

Circa 15 jaar geleden ben ik begonnen met huizenruilvakantie. Ik doe alleen gelijktijdige ruil, dus dat je allebei in elkaars huis verblijft. Mijn nieuwe partner vind het gelukkig ook heel leuk (misschien koos ik hem daarop uit?).


Een van de fijnste dingen vind ik dat het een vertrouwenskwestie is met iemand die je helemaal niet kent. En mijn ervaringen zijn 100% positief. De foto's in deze blog komen van onze huidige reis naar Bornholm, een Deens eiland onder Zweden. Dit drieluik maakte ik onderweg op de boot.


Ten eerste is een woningruil natuurlijk heel goedkoop. Ook is het vakantiehuis groter, mooier en veel persoonlijker dan een vakantiehuis. Je stapt als het ware in het leven van die andere mensen. De familiefoto's die er hangen, de boeken die ze lezen en de kunst aan de muur. Je maakt een eigen beeld van de bewoners. Daarnaast moet ook de kliko naar buiten, de planten moeten water en de kippen willen eten. Ik hou ervan. Ook is het een duurzame vakantie, er staat immers geen huis leeg

Dan krijg je de leukste tips voor je vakantie. Hun favoriete adressen. Zo belandden we gisteren bij Dideriks Veranda in Allinge en gingen we een ijsje eten op de mooiste plek denkbaar. Van onze gasten hoor ik ze genieten van ons huis en van Amsterdam. Het contact tijdens de vakantie is altijd prettig. Over en weer komen er vragen en tips.


Vaak krijg ik de vraag "Ben je niet bang dat ....?" en dan volgt er van alles. Eh, nee, ik ben niet bang. Wel dat een dierbare ziek wordt of van de toestand in de wereld, maar bang om anderen in mijn huis te laten ben ik niet. En ik sluit ook niets af of op. Ik ga zelf niet rondneuzen in de hun kasten, dus waarom zouden andere mensen dat wel doen?

Enige nadeel vind ik dat het erg veel werk is om je huis vakantieklaar te maken. Schoon, netjes opgeruimd, alle was aan kant en de bedden schoon. Dat is wel even een klus. Maar dat is dan ook het enige nadeel.

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Focus