top of page

Huizenruilliefde

Bijgewerkt op: 16 jul. 2023

Circa 15 jaar geleden ben ik begonnen met huizenruilvakantie. Ik doe alleen gelijktijdige ruil, dus dat je allebei in elkaars huis verblijft op hetzelfde moment. De laatste jaren ben ik samen met mijn nieuwe partner weer begonnen met huizenruilen. Gelukkig vindt hij het ook een fijne manier van vakantie vieren.


Een van de fijnste dingen vind ik dat het een vertrouwenskwestie is met iemand die je helemaal niet kent. En mijn ervaringen zijn 100% positief.


De foto's in deze blog komen van onze reis naar Bornholm, een Deens eiland onder Zweden. Dit drieluik maakte ik onderweg op de boot.


Ten eerste is een woningruil natuurlijk heel goedkoop. Ook is het vakantiehuis groter, mooier en veel persoonlijker dan een vakantiehuis. Je stapt als het ware in het leven van die andere mensen. De familiefoto's die er hangen, de boeken die ze lezen en de kunst aan de muur. Je maakt een eigen beeld van de bewoners. Daarnaast moet ook de kliko naar buiten, de planten water en de kippen willen eten. Ik hou ervan. Ook is het een duurzame vakantie, er staat immers geen huis leeg

Dan krijg je de leukste tips voor je vakantie. Hun favoriete adressen. Zo belandden we gisteren bij Dideriks Veranda in Allinge en gingen we een ijsje eten op de mooiste plek denkbaar. Van onze gasten hoor ik ze genieten van ons huis en van Amsterdam. Het contact tijdens de vakantie is altijd prettig. Over en weer komen er vragen en tips.


Vaak krijg ik de vraag "Ben je niet bang dat ....?" en dan volgt er van alles. Eh, nee, ik ben niet bang. Wel dat een dierbare ziek wordt of van de toestand in de wereld, maar bang om anderen in mijn huis te laten ben ik niet. En ik sluit ook niets af of op. Ik ga zelf niet rondneuzen in hun kasten, dus waarom zouden andere mensen dat wel doen in mijn spullen?

Tuurlijk zitten er ook nadelen aan huizenruilen:

- het zoeken naar een juiste match qua bestemming en data kost best veel tijd. Er zijn veel mensen die een vakantiehuis hebben en niet-simultane ruilen zoeken.

- het is erg veel werk is om je huis vakantieklaar te maken. Schoon, netjes opgeruimd, alle was aan kant en de bedden schoon. Dat is wel even een klus.


Oh ja; wij ruilen via www.homeexchange.com. Veel aanbod, maar nadeel (voor mij) is dat er geruild kan worden met opgebouwde punten (guestpoints). Wij ruilen alleen gelijktijdig, maar ik kreeg zeer veel aanvragen voor punten ondanks dat dat goed staat aangegeven. Ook vind ik de meeste mails die ik ontvang onpersoonlijk. Vaak hebben mensen mijn tekst niet eens gelezen. Voor zover de nadelen. Verder alleen maar liefde 💙

485 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In beeld

Gras!

Comentarios


bottom of page