top of page

Focus

Bijgewerkt op: 25 apr.


Sinds februari werk ik twee dagen als docent bij de hva en de rest van de week werk ik als freelance fotograaf. Zonder veel plannen ben ik begonnen, ik wilde eerst even kijken hoe het zou lopen met deze combinatie. De korte versie is dat het zoveel beter loopt dan ik had verwacht. En dat het me zoveel moois brengt…. Hieronder de lange versie van de afgelopen maanden.


Campus Voor de Hva en de UvA heb ik studenten en docenten geportretteerd en sfeerbeelden van de campus gemaakt. Ik voel me erg thuis op de campus en het is bijzonder om dat gevoel in beeld vast te kunnen leggen.Portretsessies

Samen met iemand 1,5 uur op pad om mooie portretten te maken, daar geniet ik enorm van. De tijd nemen om iemand een beetje te leren kennen... we slenteren wat, praten en maken dan samen beelden die passen bij wat iemand wil uitstralen. Hier zie je Anke en Eline.


Ziekte

Voordat ik met mijn fotografiestudie begon werkte ik als vrijwilliger voor kwf. Ik probeer met mijn fotografie ook iets bij te dragen. Afgelopen maanden heb portretten gemaakt voor de borstkankervereniging.


En ken je Stichting No Guts No Glory? Ze zamelen geld in om bijzondere (muzikale) belevenissen en wensen mogelijk te maken voor mensen met kanker en hun mantelzorgers. Donateur was ik al, want 💙 en toen vroeg Ellen Gerritsen of ik mee wilde om het afscheidsfeest van Brigitte te fotograferen... 30 jaar jong en in de laatste fase van haar leven.... Veel verdriet, maar er was ook veel liefde en plezier, prachtig om te zien. Bijzonder dat ik je heb leren kennen Brigitte!Muziek

En zo loop ik mijn fotografie al mijn liefdes bij langs. Muziek dus! Thuis organiseren we regelmatig huiskamerconcerten. Voor een vrij werk project ben ik mee geweest met de tour van de Vertalingen: een project van Kees Prins, JP den Tex en Paul de Munnik. Zo ontzettend leuk om mee te maken! Na afloop vroeg JP of ik foto’s wilde maken voor zijn nieuwe album. Die zijn inmiddels klaar, stay tuned!

Expositie

Toevallig zag ik ergens dat de gemeente Amsterdam foto’s en verhalen zocht over bruggen voor de foto-expositie Sprong over het IJ. Ik stuurde mijn mooiste foto in van de Jan Schaeferbrug en de foto is nu te bewonderen op de expositie op de NDSM-werf.
Lezing Van een vrouwennetwerk kreeg ik de vraag of ik een lezing wilde geven over mijn “het-roer-om” en over fotografie. Erg leuk om te doen, smaakt naar meer!


Twitter "Hoe kom je aan opdrachten?" is een veelgestelde vraag. Alles komt uit mijn netwerk en mijn social mediacontacten. Bijzonder om te ervaren. Zo werd ik de afgelopen maanden door diverse tweeps ingehuurd voor zakelijke fotoklussen, mooi hè.


Publicaties 2,5 jaar geleden hield ik voor t eerst een profi camera vast. En dat ik nu in het Parool, de Volkskrant en Trouw heb gestaan... trots op!
Vrij werk

En als ik tijd over heb ga ik op pad met mijn camera of werk ik aan projecten. Altijd te weinig tijd natuurlijk. Daarom werd ik wel blij van deze vraag: of ik in mijn portfolio een beeld heb dat past bij de grenzen van het narratief en de reflectie daarover. Deze is het geworden.
90 jaar

Ben onlangs gestart met het portretteren van vrouwen op leeftijd. Prachtig vind ik ze. Dit is mijn schoonmoeder. Wordt vervolgd.Werk aan de muur Soms verkoop ik mijn foto's. Niet vaak, maar dat hoeft ook niet. Ik vind het al bijzonder dat mijn werk bij iemand thuis hangt!Veel verschillende opdrachten en projecten en dit was lang niet alles. Tijd voor meer focus of misschien juist niet?


234 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

In beeld

Gras!

bottom of page